Nederlands - nl-NLEnglish (United Kingdom)

PostHeaderIcon Over Colombia

Colombia KaartColombia is 30 maal zo groot als Nederland en ligt in het noordwesten van Zuid-Amerika. Het land met 45 miljoen inwoners grenst aan Panama, Ecuador, Peru, Brazilië en Venezuela. Colombia bestaat uit een gevarieerd landschap, prachtige stranden, het Andes gebergte, vruchtbare valleien en tropische regenwouden.

Colombia kent vele problemen. Al 40 jaar heerst er een burgeroorlog, waardoor veel mensen naar de stad vluchten. Er zijn in totaal nu drie miljoen inheemse vluchtelingen. Deze worden niet erkend door VN omdat ze binnen het land gevlucht zijn. Daarnaast zorgt de teelt en handel van cocaïne voor de nodige problemen. De werkloosheid is enorm, de trek van het platteland naar de steden is groot, de sloppenwijken dijen uit en de armoede in de steden neemt toe. Het land kent vrijwel geen middenklasse. Naast een kleine hele rijke groep leeft het merendeel van een minimumloon van circa €130,- per maand. Veel mensen leven zelfs nog onder dit minimum. De meeste mensen proberen op straat iets te verkopen. Veel jonge kinderen voelen zich gedwongen om zich te prostitueren of worden als kindsoldaat geronseld.

Colombia VlagDe kinderen in Colombia die uit arme gezinnen komen hebben weinig of geen kansen en weeskinderen hebben al helemaal geen kansen. Onderwijs wordt (meestal) niet gevolgd of vroegtijdig afgebroken. De kinderen werken vaak op straat. Dit leven op straat kent veel gevaren. Een gebrek aan aandacht en liefde zorgt ervoor dat deze kinderen te vaak een toevlucht zoeken in drank en drugs. In Colombia worden dagelijks kansarme kinderen door de politie van de straat geplukt en voor een tijdje vastgezet.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Colombia